Europa 2020

Europees kampioenschap voetbal 2021

Het Europees kampioenschap voetbal voor heren vond in 1960 voor het eerst plaats in Frankrijk. Op dat moment streden slechts 4 nationale teams (Frankrijk, Joegoslavië, Sovjet-Unie en Tsjechoslowakije) tegen elkaar, in 2021 zullen 24 teams deelnemen aan het 16e EK voor mannen. De wedstrijden worden van 11 juni tot en met 11 juli 2021 in verschillende UEFA-landen gespeeld. Na in de groepsfase in zes poules tegen elkaar te hebben gespeeld, wordt in het knock-outsysteem de Europees kampioen 2021 bepaald.

Een project van
DACHIST - created by German Expats for German speaking Internationals
jouw gratis netwerk van Duitse expats voor Duitstaligen in het buitenland.

 

Fußball schauen

Public Viewing in den Niederlanden

Elk jaar krijgen wij - Meet the Germans & German Expats - talloze vragen over Public Viewings in Nederland met betrekking tot het WK of EK. De vraag, die wij dan vaak lezen, is: "Waar kan ik het WK samen met andere voetbalfans kijken?".

Public Viewing is een uitdrukking die in Duitsland wordt gebruikt voor het live uitzenden van sportevenementen in een publieke ruimte. Deze uitdrukking werd bekend in het jaar 2006 tijdens het WK in Duitsland. De Nederlanders zeggen "WK kijken". Vanwege strikte richtlijnen en wetten in Nederland is het erg moeilijk om een ​echte ​Public Viewing rond te krijgen. Het is gemakkelijker om het WK in een restaurant of kroeg te bekijken.

Meet the Germans organiseert "Public Viewings" voor bijna alle Duitse wedstrijden in Utrecht, op loopafstand van Utrecht Centraal Station. Je bent niet in Utrecht? Ga dan naar ons overzicht en vind jouw Public Viewing voor het WK, EK of Nations League:

Organiseer jij ook een Public Viewing?

Organiseer jij ook een Public Viewing? Stuur ons dan een bericht en wij zullen jouw evenement gratis en vrijblijvend op onze site zetten.

Contactformulier

Je gaat akkoord met onze Privacyverklaring.*